dcsimg

Kraftsamling vindkraft: Södermanland - Östergötland

Arrangör: Energikontoret Östra Götaland, Energikontoret i Mälardalen, Länsstyrelsen i södermanlands län, Kolmårdsvind

Plats: Pronova konferens, Sankt Persgatan 19, Norrköping

Utbyggnaden av vindkraft kan bidra till att uppfylla flera miljökvalitetsmål, men hänsyn måste tas till frågor som rör bland annat lokalisering och utformning. Därför är det viktigt att främja samverkan och samarbeten mellan olika aktörer och intresseorganisationer.

Vindkraftsutvecklingen i Östergötland och Södermanland går framåt, men det finns utmaningar med motstående intressen. Det finns planer och beslut om flera nya vindkraftverk i länen men av olika skäl är det svårt att komma framåt i flera projekt. Hur går vi vidare? Hur ökar vi möjligheterna att hitta rätt platser att bygga på?

Kraftsamlingen genomförs inom projektet Vindkraft Öst etapp IV och arrangeras av, Energikontoret Östra Götaland, Energikontoret i Mälardalen, Länsstyrelsen Södermanland och Kolmårdsvind med finansiering från Nätverket för Vindbruk genom Energimyndigheten. Missa inte denna viktiga dag där vi samlar alla relevanta aktörer inom vindkraft för att diskutera de utmaningar och möjligheter som finns för en expansion av vindkraften i Sverige.

Anmäl dig till kraftsamling senast den 4 april via följande länk: här

För frågor kontakta:
Erik Gotborn erik.gotborn@energiost.se
____________________________________________________________________
Vindkraft Öst är ett nätverk för aktörer med ett intresse för att utveckla ett hållbart vindbruk – socialt accepterat, ekonomiskt bärkraftigt och miljömässigt klokt. Nätverket vänder sig till kommuner, projektörer, vindkraftsleverantörer, markägare, konsulter samt andra aktörer med intresse för vindkraft.

Skribent: Noden för näringsliv- och affärsutveckling
Senast ändrad: 2018-01-29